Archive for Google Adsense

Akaun Adsense Anda diban..Apa Perlu Buat..!

 3884352966.jpg

Sekali klik pun akan dikira tau..Earning anda akan jadi kosong..Akaun anda dalam bahaya..Kalo bernasib baik,google akan bagi warning. Kalo tak bernasib baik,dia akan terus ban akaun tersebut. Tamat la kareer anda dengan Google Adsense apabila akan anda diban. Nama anda akan diblacklist dan alamat anda juga akan diblacklist.

Sebab itu,cara terbaik ialah dengan mengelakkan akaun anda diban dengan gunakan teknik yang tak menyalahi TOS Google Adsense. Penyelesaian lain ialh install adsense tracker seperti Adsense Logger. Anda boleh dapatkannya perisian ini secara percuma. Ia akan membantu jika anda ingin membuat rayuan jika akaun adsense anda diban. Rayuan tanpa bukti bahawa bukan anda yang membuat click fraud tidak akan dilayan.

Mereka langsung tidak akan melayan email anda. Mereka hanya akan melayan mereka yang mempunyai akaun adsense. Begini la kereknye Google Adsense ni. Jika anda baik dengan mereka,mereka akan baik dengan anda. Apabila dah buat salah & akaun adsense anda diban, mereka akan black list anda seumur hidup.

Anda apply la google adsense ni lagi,setelah mendapati anda adalah orang yang mereka ban.Mereka akan tutup kembali akaun adsense baru anda. Namun, ada penyelesaian bagi masalah ban ini.

Jika ada orang ingin mengkhianati anda pun boleh dengan klik ads anda banyak²..Anda boleh kene ban jika anda tidak melaporkannya kepada Google support dengan segera.

Apabila anda diban,anda boleh apply akaun adsense lagi tetapi dengan syarat:

1. Jangan gunakan nama anda. Gunakan nama orang lain seperti kakak,adik,isteri dan sebagainya.

2.Jangan gunakan alamat yang sama. Gunakan alamat lain.Jika nama kakak anda,gunakan alamat kakak anda. Alamat betul,nanti diorang nak hantar cek.

3.Gunakan pc lain.Jangan gunakan pc yang sama dengan yang biasa anda guna. Ini adalah kerana Google boleh cek MAC Address pc anda.MAC address adalah tetap bagi setiap pc/modem anda anda. Anda boleh gunakan pc di CC.

4.Anda boleh gunakan syarikat untuk Apply.Terdapat 2 jenis akaun adsense.Satu adalah personal dimana cek diatas nama individu dan business dimana cek atas nama perniagaan anda. Pastikan syarat diatas dipatuhi.

p/s: Alamat anda boleh ubah bila² masa.Kita dibenarkan untuk menukar maklumat tentang alamat kita. Tetapi nama dah tak boleh tukar.

Memang agak mengecewakan apabila kita jujur tetapi ada orang mengkhianati anda dengan klik banyak² pada ads anda. Penyelesaianya install adsense tracker untuk lindungi akaun anda.

Segala usaha gigih anda kan menjadi sia² apabila akaun diban.Nasihat saya,jangan terlalu bergantung kepada Google Adsense. Cari alternatif lain untuk menambah duit poket anda. Anda boleh sertai affiliate atau pesaing google adsense seperti clicksor,bidvertiser dan sebagainya. Untuk maklumat lebih lanjut tentang Panduan tentang Google Adsense layari www.rajaadsense.com/index.php?ref=naddin

Comments (2)

Budak Buat Google Adsense..!

google adsenseMinggu lepas saya ada “tersilap” masuk ke forum umum dan saya terlihat nickname #Livert# saya terus masej dekat nickname tu, dekat 10 minit ada respon.

Memandangkan perbualan di forum melibatkan banyak pihak saya pun memilih untuk bertanyakan saudara #Livert# mengenai ID Yahoo Masengger, dengan tidak sombong dia bagi saya ID dia, jadi saya pun terus add nama dia dekat saya punya YM (Yahoo Masengger).
Saya pun tanya dia asal mana dia cakap asal Kelantan sama la dengan saya and than saya tanya la dia pendapat dia mengenai perniagaan Internet, dia cakap verry good! Saya pun tanya dia lagi adakah dia berminat, dia jawab walaupun dia masih lagi bersekolah namun dia sudah lama menjana wang dari Google Adsends!
Fuhh!!Saya pun belum mahir dalam Google Adsends, dia yang baru nak ambil SPM dah buat Adsends dekat 1 tahun setengah. Saya tanya dia dari mana dia belajar dia, dengan tidak sombong dia bagitau saya dia belajar buat Adsends ini dari sebuah ebook dari seorang usahawan internet dari sebuah laman web tempatan!
Memang Google Adsends ini bagi sesetengah usahawan internet sudah ‘basi’ atau sudah lama tapi itu tidak boleh diambil kira dalam perniagaan internet, kenapa?
Kerana sesebuah perniagaan tidak akan ada nokhtah dalam mempromosikan produk dan perkhidmatan yang disediakan oleh seseorang usahawan itu. Bagi saya sendiri walaupun masih dalam pembelajaran dalam menjana wang dari Google Adsends tapi sekurang-kurangnya benda ini kita lakukan akan mendapat kejayaan dan kegagalan bukan ukuran dalam sesebuah perjuangan, yang penting usaha yang berterusan.
Cara promosi dalam perniagaan internet terlalu luas jika dibandingkan dengan perniagaan luar ( Buka kedai @ MLM ). Agak lama juga saya berchatting dengan #Liver# atau nama panggilan dia Nadia. Ha? Budak perempuan rupanya?
Selama anda membaca anda ingat lelaki, dan selama saya berchatting saya juga tertipu oleh jantina dia, maapkan saya kerana baru pecah rahsia hehe..banyak benda yang saya kongsi dengan Nadia dan saya telah belajar secara berchatting tentang Adsends tanpa bertemu muka,bercakap telefon dan cara penyampaiannya kepada saya sungguh mudah saya fahami.
Sepatutnya Nadia layak saya panggil Guru Internet kepada saya kerana banyak benda yang saya tidak tahu dia ajar sehingga saya dapat mendalami sesuatu yang baru. Dalam artikal yang akan datang saya akan bongkar rahsia bagaimana nadia menjana wang melalui Google Adsends seorang diri dalam sebuah bilik dengan sebuah laptop melalui sebuah ebook! Dari mana Nadia dapat panduan buat Google Adsends

Comments (4)